Weboldal címe
...ahol a mama programján vehet részt a baba...​

VARÁZS SZAVAK - Hogyan segítsünk gyermekünknek megteremteni a lelki egyensúlyt, leküzdeni a szorongásait, félelmeit?

A „Varázs Szavak” több olyan módszer ötvözéséből jött létre, melyek célja egy tudatosságon alapuló, megerősítő kommunikáció a gyermek felé. Célja, hogy a gyermek legbenső kétségeit, félelmeit semlegesítse - az őt érő negatív hatásokkal együtt - és ezeket pozitív irányba fordítsa. Minden önbizalmunk, bizalmunk, a felénk mutatott feltétlen szeretetből fakad, melyet gyermekkorban kell megalapozni. Ez az első, legfontosabb rétege személyiségünknek. Ennek bizonytalanságai, sérülései okozzák frusztrációinkat, gyermekeink viselkedésének esetleges szélsőségeit. Azoknak is ajánlom a módszert, akik nem „hibákat akarnak kijavítani”, hanem gyermeküknek kiegyensúlyozott, magabiztos életet szánnak. A mindennapi életből származó negatív, kritikus, erősen irányító ingerek azt az üzenetet közvetítik, hogy nem vagyunk „elég jók”. Egy gyermek esetében ennek nincs tudatos szabályozása. Ezen hatások semlegesítése, pozitív üzenetbe fordítása kulcs fontosságú a személyiség egészséges fejlődésében! Minden módszert támogatni kell, ami önbizalmat, bizalmat, lelki egyensúlyt teremteni hivatott!

A 4 órás intenzív tréning tematikája: 

  • Megismerkedés, bemutatkozás. A módszer(ek) rövid ismertetése
  • Alapvető problémák feltárása. Rámutatás a kommunikáció alapvető hiányosságaira, (ellentétes üzenetek…példák)
  • Üzenet megfogalmazása – gyakorlat. Közösen összegyűjtjük a legfontosabb „örökül hagyható” üzeneteket, majd ez alapján mindenki megírja a saját szövegét. Ez lesz az irányadó, a napi kommunikáció alapja.
  • Megvizsgáljuk az előzőekben  leírtak közös pontjait és létrehozzuk a „varázsszavakat”, ez az éjszaka elhangzó „kulcsüzenet”.
  • A befogadás mechanizmusa – tudatalatti és tudatos. (miért úgy alkalmazzuk a módszert, ahogy)
  •  Gyakorlás – azonosulás az üzenetekkel


"Gyermekkorunktól fogva önmagunkba vetett hitünk ereje fokozatosan elgyengül, és a félelem kerül helyére, úgy ingunk jobbra-balra, ahogy a külvilág megítél bennünket. Minél inkább próbálunk megfelelni a külvilág elvárásainak, annál jobban távolodunk saját tehetségünk kibontakoztatásától és önmagunk szerethetőségének érzésétől... Ha önmagunkért nem is, gyermekeinkért képesek vagyunk megváltozni, mert őket sokszor önmagunknál is 'jobban szeretjük'. Akinek van gyermeke, érzi, hogy az életben a legtisztább tükröt ő mutatja."

(Sághy Enikő A teremtő önismeret)"

Időpont: 2015. április 20. 10.00-14.00 óráig

A tréning díja: 15.000,-

Oktató: Balogh Áron, hipnoterapeuta és Havasi Katalin, hipnoterapeuta

Jelentkezés: tusarokestornacipo@gmail.com