Weboldal címe
...ahol a mama programján vehet részt a baba...​

 5 alkalmas babamasszázs tanfolyam - INGYENES


Miért jó a babamasszázs?


A babamasszázs több ezer èves múltra tekint vissza. a világ számos országàban - így például Indiàban ès Nepàlban - a mindennapok szerves része az újszülöttek, csecsemők és kisgyermekek masszírozása. 

A babamasszázsnak számos jótékony hatása van a babára ès az őt masszírozó Édesanyàra, Édesapára esetleg Nagymamára. Elmèlyiti a szülő és a baba közti kötődést, oldja a feszültségeket, nyugtat, vígasztal, növeli a baba ellenállóképessègét, segiti a baba külvilághoz való alkalmazkodàsát. De a kedvező èlettani hatások egész soràt lehetne még felsorolni. Segitséget nyújt a hasfájós panaszok enyhítésèben, javítja a baba mozgáskoordinációját illetve segíti a testtudat fejlődését - a teljesség igénye nélkül kiemelve még néhàny pozitív èlettani hatást. 

A babamasszázs mozdulatsorànak és technikàjának kidolgozója Vimala McClure, aki az indiai babamasszázs, a svéd masszàzs illetve a reflexológia vagyis a talpmasszàzs elemeit és mozdulatait ötvözve alkotta meg a ma már nemzetközileg is elismert és a világ szàmos országában egységesen oktatott babamasszázstechnikàt. Nekünk, babamasszàzs oktatóknak, a cèlunk, hogy a szülők széles tàbora ismerje meg és alkalmazza az érintèsnek ezt a gyengéd formàjàt. A babàja ès sajàt maga legnagyobb megelègedésère.

A tanfolyamról:


A babamasszàzs tanfolyam 5 alkalmas. Egy alkalom 90 perc. A masszàzs a babàk egy 1 éves koràig  ajánlott. A tanfolyamon az Édesanyák masszírozzák a babàikat, az oktató instrukciói alapján és felügyelete mellett. 

A tanfolyamon megtanuljuk masszírozni a baba 

 • lábát, talpát és hasát
 • mellkasát
 • karjait és kezeit
 • arcát
 • hátát

Tanulunk továbbá mozgáskoordinációs gyakorlatot és hasfájásmasszázst.

Beszélünk a babamasszázs ideális körülményeiről, idejéről, előnyeiről és hatàsairól, illetve a történetéről. De a gyakorlati foglalkozások mellett szó lesz mèg a kötődésről, a sírásról és reflexekről, a speciális szükségletű babákról ès sok egyéb érdekessègről. 


Mit hozzunk magunkkal?


 • 2 db törölközőt (1 kisebb és 1 nagyobb méretű)
 • hidegen sajtolt növényi olajat a masszírozáshoz (olyan olajat, amit már használt babája bőrén) 
 • textilpelenkát
 • esetleg váltóruhát és váltópelenkát a babának
 • a baba egyik kedvenc játékát és takaróját
 • A szülő kényelmes ruházatot viseljen, amit nem félt, hogy esetleg olajos lesz. 

Miért ingyenes?


Az oktató, Lados-Student Szilvia, végzett reflexológus. Jelenleg fejezte be babamasszázs oktató képzését. Már csak a vizsgája van hátra, amelynek feltétele az egyéni órák mellett csoportos gyakorlatot is tartani. Így adódott ez a kivételes lehetőség, hogy Szilvia ingyen tartja az anyukáknak ezt az 5 alkalmas tanfolyamot.


Oktató: Lados-Student Szilvia, reflexológus


Lados-Student Szilvia vagyok, reflexológus, fitoterapeuta, német nyelvtanár és babamasszázs oktató. Az elmúlt 13 évben német nyelvet tanítottam középiskolásoknak és felnőtteknek. 6 éve kezdtem el behatóbban a természetgyógyászattal foglalkozni. A gyógynövények és a talpmasszázs különösen a szívemhez nőttek, ezért is választottam ezt a két szakágát a természetgyógyászatnak. A holisztikus gondolkodást és a természetes gyógymódok alkalmazását különösen fontosnak tartom. Igyekszem folyamatosan képezni magam, mostanában az akupresszúrát illetve a Schüssler sók alkalmazását próbálom elsajátítani. A babamasszázsról több éve hallottam először. Az érintés szerintem a „gyógyítás” egy szelíd, de nagyon hatékony módja. A Legkisebbek masszírozása pedig különösen szelíd, de annál hatékonyabb „gyógymód”. A babamasszázs a kötődést mélyíti Baba és Édesanyja között, nyugtat, harmonizál és gyógyít is akár. Szeretném minél több Édesanyával megismertetni az érintésnek ezt a módját.

 

Időpont: 2015. szeptember 4., 11., 18., 25., október 2.

péntekenként 9.30-11-ig


Jelentkezem:

Írd ide a program címét
Ez egy automatikus válasz. Ha 1-2 napon belül nem kapsz e-mailben visszaigazolást, akkor keress bennünket mindenképp! Köszönjük!