Weboldal címe
...ahol a mama programján vehet részt a baba...​

 KRANIOSZAKRÁLIS BIODINAMIKA - egyéni kezelés


DE MI IS EZ?


Egy gyengéd, mégis mélyre ható terápia. Alkalmazása lehetőséget ad életünk során felhalmozott, betegséget teremtő mintáink alapvető átalakítására, segítve ezzel a testi-lelki egészség helyreállítását.

Testünk nagy rendszerei közül a légzés és a keringés mellett a kranioszakrális rendszer a harmadik olyan egység, amely ritmikusan működik. Ezzel dolgozik az Integrált Kranioszakrális Biodinamika.

A kezelés alatt kioldódnak a koponyát, a gerincet és a medencét érintő feszültségek, ellazul az idegrendszert körülvevő kötőszövet. Egy alváshoz hasonló, nagyon relaxált, mégis éber állapot jön létre. Ebben az állapotban felerősödik a szervezet önszabályzó-öngyógyító ereje, lehetővé válik egy valódi, mély gyógyulás.

Mivel a kezelő nem manipulálja a gyógyulási folyamatot, ez egy teljesen biztonságos módszer, amellyel újszülöttek, várandós nők és súlyos betegek is kezelhetők.

A kezelés nyugalomban, finom érintésekkel, kényelmes ruhában történik. Általában 60-90 perc. Utána kipihentség, nyugalom, ok nélküli öröm tapasztalható. Javasolt a kezelés után teret hagyni magunknak arra, hogy ezt az állapotot és annak áldásos hatásait élvezzük. A kezelés utáni finom átrendeződés néhány napig is eltarthat.

 A kezelt állapota és változásra való készsége, valamint a kezelés témája határozza meg a kezelés alkalmainak szükségességét.

MILYEN ESETEKBEN SEGÍTHET?


·         kismamáknak segít a várandósság alatti folyamatos testi-lelki változásokhoz alkalmazkodni, segíti a baba egészséges fejlődését

·         stressz oldása

·         derékfájás, gerinc és egyéb mozgásszervi problémák (SM, RA esetén is)

·         menstruációs problémák

·         fejfájás, migrén, alvászavar

·         érzelmi eredetű problémák és gyász feldolgozása

·         szülési trauma feldolgozása mamának-babának egyaránt

·         súlyos betegség, műtét utáni felépülés támogatása

·         fogászati kezelések, fogszabályzás, fogsebészet után

·         szülési traumából eredő problémák (pl. hiperaktivitás, figyelemzavarok, tanulási nehézségek, dadogás, stb.)

·         hormonális, emésztési és allergiás panaszok, asztma

·         a haldoklás folyamatát megkönnyíti

 

HOGYAN MŰKÖDIK A KEZELÉS?


Tudományos vizsgálatok bizonyították, hogy az emberi test megőrzi szövet-memóriájában az eddig átélt fizikai és érzelmi események lenyomatát. Az érzelmileg kellemetlennek minősített emlékek nyomán a kranioszakrális rendszerben is blokkok alakulhatnak ki. Emiatt az agyi-gerincvelői folyadék egyenetlenül áramlik a kranioszakrális rendszerben, és ez betegségek kialakulásához vezethet. A kezelés alatt a test képes föloldani a szövetekben lévő blokkokat. A blokkot okozó trauma-emléknyom a tudattalanból felkerülhet az éber tudatba, így feldolgozható és feloldható lesz, ezáltal átalakíthatóvá válnak a betegségek mélyen őrzött mintái. A kezelő finom érintést használ, miközben a test folyamatait figyeli és követi. A kezelt egyfajta hullámként érezheti az agyi-gerincevelői folyadék gyengéd áramlását a testben, amely az idegrendszer lenyugvásával jár együtt. A kezelő erre a pulzálásra, valamint a szövetekre ráhangolódva a kötőszövetek ellazításán keresztül segíti a kranioszakrális rendszert annak természetes önszabályozódásában, harmonizálódásában, ezáltal egy mély gyógyulási folyamat jön létre. 

MI A KRANIOSZAKRÁLIS RENDSZER?


A kranioszakrális (craniosacralis) megnevezés a latin cranium és os sacrum, azaz a koponya és keresztcsont kifejezésekből ered. A rendszert a koponya, az agy, a központi és perifériás idegrendszer, a gerincvelő, az agyi-gerincvelői folyadék (liquor), a hozzá tartozó kötőszöveti hártyák és a keresztcsont alkotják.

A BIODINAMIKUS KRANIOSZAKRÁLIS KEZELÉS EREDETE


Dr. Sutherland osteopata az 1900-as években felfedezte, hogy a légzési- és a szívritmuson kívül a testben érzékelhető egy harmadik ritmus is, amelynek életfontosságú szerepe van a test szabályozásában és fenntartásában. Ez a kranioszakrális ritmus. Megfigyelte ezen kívül, hogyha a test és főképp a koponya csontjai nem tudnak megfelelően mozogni, akkor egészségügyi probléma léphet fel a testben, amely akár pszichés megbetegedést is jelenthet. Saját magán végzett kísérletekkel bizonyította ezt a tényt, és az osteopátiában alkalmazott gyógyítási módszert tovább fejlesztette. Dr. Sutherland később azt is felismerte, hogy az emberi rendszert egy rejtélyes Jelenlét hatja át, amelyet az „Élet Lélegzetének” („Breath of Life”) nevezett el. Klinikai gyakorlata utolsó tíz évében különösen ráhangolódott erre a Jelenlétre és működésre. Érdeklődése azok felé a belső erők felé mozdult, amelyek a gyógyulást elősegítik. Rájött, hogy ez az Élet Lélegzete, és azok az intelligens erők, amelyek által ez létrejön, teremtik a gyógyító döntéseket.

Dr. James S. Jealous felismerte azt, hogy azok az embriológiai erők, amelyek létrehozták az embriót, ugyanazok, mint a növekedés és fejlődés erői, és az életen keresztüli tápláló, erősítő erők. Ezekkel a gyógyító és homeosztatikus erőkkel dolgozva, a kezelő képes a test újraszerveződéséről  kommunikálni az egész testben egy szöveten, folyadékon keresztül.

BIODINAMIKUS MEGKÖZELÍTÉS


A biodinamikában alkalmazott gyakorlati megközelítés különbözik a többi eljárástól. A kezelő a részek helyett az egészre figyel és „hallgatja” azt. A betegség helyett az EGÉSZséget tartja figyelme előterében. A kezelés lényegében egy, a lélek mélyéről induló csendes várakozás, amely lehetővé teszi, hogy a gyógyulás magától megszülessen. Ez a Csend az, ami lehetővé teszi a kezelt számára a kapcsolódást az elsődleges légzéssel, az Egésszel. Ha ily módon érintünk, akkor csodálatos lehetőséget hozunk létre a gyógyuláshoz, amely ezáltal bármikor elérhetővé válik.

 Nagyon sok kismama segíti ezzel a módszerrel gyermeke fejlődését, ill. olyan hozzátartozók tanulják meg, akiknek testi-szellemi sérült családtagjuk van. Ezzel a technikával a testi-lelki fejlődést lehet maximalizálni és akár olyan eredményeket is elérni, amilyet nem várnak az orvosok.

Születéskor a koponyacsontok a még lágy varratok mentén elcsúsznak, így csökkentve a koponya méretét a szülőutakon való átjutáshoz. Ez, és egyéb szülési traumák gyermekkorban zavarokat okozhatnak. Ha újszülött korban elkezdhetnénk e szelíd terápiát a traumák oldására, sokkal kevesebb lenne az olyan gyermekek száma, akik magatartászavarral vagy egyéb panaszokkal élnek.

FOGORVOSI KEZELÉSEK KIEGÉSZÍTŐJE

A fogorvosi kezelések és a fogszabályzás mikroelmozdulásokat okoznak a koponya csontjain. Mivel a szájpadlásunk csontjai összekapcsolódnak a koponyánkban központi helyet elfoglaló és az agyalapi mirigyet hordozó ékcsonttal, ennek minimális elmozdulása súlyos következményekkel (például gerincferdülés, hormonális betegségek, hangulatzavarok, vegetatív idegrendszeri alkalmazkodási problémák) járhat. A halántékcsontok elmozdulása olvasási, számolási nehézségeket, viselkedészavarokat, koncentrációs zavarokat okozhat. A fogorvosi kezelések során a rágóízületben feszültségek keletkeznek, állkapocs-záródási rendellenességek jöhetnek létre. Ezek a lágyrészekben, kötőszövetben és fogágyban lévő, vagy a csontok elmozdulásával járó blokkok fájdalommentesen feloldhatók, jó esetben egy-két kezeléssel. A nehézfém terhelés kivezetésekor e módszer kimutathatóan serkenti a termelődő liquor cirkulációját, termelődését-visszaszívódását, gyorsítva a káros anyagok eltávozását az idegrendszerből.

Néhány példa a hatékonyságára:

- Hat a központi idegrendszerre, így hatékonyabbá válik annak tápanyagfelvétele, ami miatt a testi funkciók is hatékonyabbá válnak.

- Az izmok ellazulása révén mozgásszervi panaszok javulhatnak, és idegbecsípődéses tünetek is megszűnhetnek.

- Beindul egy salaktalanítás, a nyirokkeringés élénkül.

- Mivel a kranioszakrális rendszer szoros kapcsolatban áll a vérkeringéssel is, ezért azt is szabályozza, így csökken az agy- és szívinfarktus veszélye.

- Támogatja az autonóm idegrendszer egyensúlyát, így elősegíti a stressz és a külső ingerek feloldódását, feldolgozását.

Nagy Eszter
Nagy Eszter

A kezelést vezeti: Nagy Eszter, kranioszakrális biodinamika terapeuta

​A kezelés díja: 8.000,- Ft/ alkalom


Bejelentkezni az alábbi telefonszámon lehet, így igény szerint tudunk időpontot egyeztetni.

A kezelés során gyermekmegőrzés vehető igénybe!

0620/217-9055