Weboldal címe
...ahol a mama programján vehet részt a baba...​

Együttműködés vagy versengés?

Kooperatív játékok a gyermeknevelésben

workshop kisgyermekes szülőknek

 

Jogos-e  a kérdés? Személyiségtől, konkrét szituációtól függ, melyik stratégiát kell választani. Mindkét képességet ki kell alakítani a gyermekben, elő kell segíteni és fejleszteni azt a képességet, amit  személyiségük miatt kevésbé alkalmaznak a valós helyzetekben.

 

 

Kiknek ajánljuk a programot?

 

 • óvodás, kisiskolás gyermekeket nevelő szülőknek
 • szülőknek, akik játékos formában szeretnék gyermeküknek megtanítani az együttműködést
 • szülőknek, akiknek a gyermeke nem szeret veszíteni a játékban, hisztérikus rohamot kap, ha nem ő a nyertes
 • szülőknek, akik maguk is vagy gyermekük is azért kerülik  a társasjátékokat, mert nem élvezik azt az érzést, hogy  a végén egy valaki fog jól járni
 • szülőknek, akik nem papolással, hanem gyakorlati úton, de gyermekek számára érthető módon szeretnék átadni a  versennyel, kudarccal, győzelemmel, egyűttműködéssel kapcsolatos,  boldoguláshoz szükséges ismereteket.

 

 

Miről szól a program?

 

 

 • Megmutatjuk milyen játékok vannak, amelyek az együttműködési készséget fejlesztik, ahol a győztes valamennyi játékos és sikerélményt nyújt, ha együttesen megvalósítjuk a küldetést.
 • Élményalapú egy órát kínálunk a résztvevő szülőknek, akik megtapasztalják milyen nyerni és veszíteni és milyen egy célért közösen valamennyien nyertesnek lenni
 • A programon  mód nyílik kooperatív játékok megismerésére és kipróbálására mellett megrendelésére is.

kalandos játékok fiúknak, lányoknak arról, hogy hogyan mentsék meg az elveszett királylányt; több nehézségi fokozatú alkotó játékok; memóriát fejlesztő  játék, mely során a másik mondandójára való odafigyelést , értő figyelmet fejlesztjük, kismalacként eljátszva farkas ellen megvédeni  a közös házat; és még számos ötlet,  amit itt és most kicsomagolhatsz, megnézhetsz, kipróbálhatsz, megértheted, miért jó...

 

 

Miért érdemes részt venni a programon?

 

 • mert az életben a boldoguláshoz mindkét képességre szükség van: versengésre és együttműködésre is. Az óvodai vagy iskolai környezet, és  általában a mai világ a versengésre ösztönöz, és nincsen módjuk megtanulni a gyerekeknek, hogy hogyan lehet úgy közösen valamiben részt venni, hogy mindenki jól járjon. Ezekkel a játékokkal megtanulhatják. 
 • mert  azok a gyerekek is sikerélményhez juthatnak az itt ismertetett játékokkal, akik nem a  "nyerő csapathoz" szoktak tartozni, akik gyakran az utolsók között vannak. Ők bizony tanulási helyzetekben, később az életben sem érzik jól magukat. Szoronganak, félnek a versenyhelyzetektől, szoronganak a vizsgáktól. Később kialakul a kudarckerülés stratégiája.  Inkább nem vállalok semmit, nehogy ne sikerüljön. Ők azok, akik meglapulnak az iskolapadban, ahelyett, hogy arra vágynának, hogy elmondhassák, amit tudnak.
 • mert a játékboltokban nincsen mód kipróbálni, megnézni, megtapasztalni  a játékokat, itt viszont igen!
 •  mert nem kell órákig a játékboltokban a végtelen számúnak tűnő játékok között válogatnom és találomra választanom, hanem fejlesztő pedagógus ajánlásával találhatom meg a gyermekem személyiségéhez leginkább illő játékot

 

A program idejére igény esetén az épületben található Csupacsiga játszókuckó biztosítja  a gyermekfelügyeletet (600,- Ft / óra),  de aki akarja, a programra is nyugodtan behozhatja  a gyermekét (ha nem meglepi ajándék lesz a kicsinek a játék :-)

Helyszín: Tűsarok és Tornacipő Programstúdió

Időpont: 2015. december   8. 10-11.30-ig

Előadó: Kovács Márta, pedagógus, mediátor, tudásmultiplikátor

 

A rendezvény ingyenes, de regisztrálni szükséges!

Ha szeretnél részt venni a programon az alábbi űrlapon tudsz regisztrálni:

Írd ide a program címét
Ez egy automatikus válasz. Ha 1-2 napon belül nem kapsz e-mailben visszaigazolást, akkor keress bennünket mindenképp! Köszönjük!