Weboldal címe
...ahol a mama programján vehet részt a baba...​

Bevezetés az erőszakmentes kommunikáció (EMK) alapú gyermeknevelésbe


Lehet úgy gyermeket nevelni, hogy nem követelünk, nem büntetünk és nem jutalmazunk?
Ráadásul úgy, hogy mindeközben önmagunkat, értékrendünket, elveinket sem adjuk fel?
Megoldhatók a családi konfliktusok békésen is, szülők és gyerekek igényeit egyaránt tiszteletben tartva?
Támogathatjuk gyermekünket abban, hogy határozott, önálló, ugyanakkor másokra nyitott, empatikus felnőtté váljon?Ugye ismerős az érzés, amikor a megszokott játszma sokadszorra zajlik és a végén, mint oly sokszor ráförmedsz a gyerekedre (a fenékre csapást ne is említsük). Aztán jön a jól ismert lelkiismeret furdalás és a bűntudat meg persze a fogadkozás, hogy legközelebb sokkal jobban fogod kezelni a helyzetet.

Az elhatározásig mind eljutunk, hiszen minden szülő a legjobbat akarja nyújtani a gyermekének. Ha viszont ez az elhatározás nem párosul az eddig kudarcot vallott eszköztáraktól eltérő, új és hatékony kommunikációs arzenállal, sajnos nagyon valószínű, hogy a következő ilyen helyzetből is vesztesként kerülsz ki.

A jó kommunikáció nagyon fontos szülői készség. A szülői lét is gondtalanabb és felszabadultabb, ha egy kiegyensúlyozott és őszinte szülő-gyerek kapcsolaton alapul. Akár ovis korú akár teenager gyermeket nevelsz a jó kommunikáció a kulcsa a kölcsönös tiszteleten és megbecsülésen alapuló családi légkörnek.

Mit nyer a családod?

  •  Visszatér a harmónia és nyugodt légkör a családodba.
  •  Kölcsönös tiszteleten alapuló bizalmi kapcsolat jön létre szülő-gyerek között.
  •  Gyermeked határozott, önálló, ugyanakkor másokra nyitott, empatikus személyiséggé válik.
  • Minőségi idő jut a párodra.


Mit tanulsz te?

  • Higgadtan kezelni a feszült helyzeteket.
  •  A berögzült, rossz reakciók helyett megtanulsz a problémára fokuszálni, és megoldani azt.
  • Megtanulsz a saját értékrenddel és elveiddel összhangban cselekedni.
  •  Még jobban megismered Önmagad és a gyermekedet.

 

Hogyan működik a program?

  •  Konkrét példákon keresztül mutatjuk majd meg, hogy mi a saját családjainkban, konkrét helyzetekben hogyan alkalmazzuk az EMK eszközeit.
  • Megbeszéljük a helyszínen felmerült kérdéseket, problémákat.

 

Mindketten többgyermekes anyukák vagyunk, összesen öt 0-12 év közötti gyermeket nevelünk. Számos életvezetési/gyermeknevelési irányzat megismerése után, az EMK mindkettőnk életében fordulópontot jelentett.

Az erőszakmentes kommunikáció nem jótanácsok gyűjteménye és nem is fogjuk megmondani nektek a tuti, mindenkinél működő megoldásokat. Az EMK lényege, hogy ismerd meg nagyon jól önmagad és ismerd meg nagyon jól a másikat (gyerekedet) is, és ha így teszel, akkor van a legnagyobb esélyed arra, hogy megtaláld azt a megoldást egy adott problémára, ami mindkettőtöknek jó.

Mivel minden ember más, ezért minden szülő-gyerek kapcsolatban más és más megoldások hozhatják el a harmóniát. Ezen a programon sem jolly joker mondatokat kapsz a kezedbe, hanem egy szemléletet, eszközöket és támogatást ahhoz, hogy elindulhass azon a felfedező úton, amin majd magad fogod megtalálni a saját megoldásaidat.

Ha szeretnél többet megtudni az erőszakmentes kommunikáció alapú gyermeknevelésről, akkor Facebook oldalunkon belekóstolhatsz: www.facebook.com/EMKgyermekneveles

Az EMK-ról általánosságban pedig itt olvashatsz: www.rambala.hu

Ha tehát kiutat keresel a gyermeknevelés nyertes-vesztes játszmáiból és szívesen megismernéd az EMK lehetőségeit, akkor sok szeretettel várunk!


Tóth Szilvi és Petró Zsuzsi​


Időpont: 2015. október 4. 14.00-17.00

Részvételi díj: 4000 Ft/fő vagy 5500 Ft/szülőpár


A programot minimum 6 fő/szülőpár jelentkezése esetén tartjuk meg.

Szeretnék részt venni:

„Én azért kezdtem el használni az erőszakmentes kommunikációt a családban, mert megláttam a fényt az alagút végén :) Egyszerűen hittem benne, hogy létezik egy olyan eszköz, amely nyer-nyer szituációval zárul. És hogy eközben mind magamat, mind családtagjaimat nap mint nap jobban megismerem? Ja, ez csak egy fantasztikus hozadéka!” (Szilvi)


"Számomra az erőszakmentes kommunikáció szerelem volt első látásra. Nagyon megfogott az a szemléletmód, amely mindenkiben meglátja az embert és azt keresi, ami mindnyájunkat összeköt, nem pedig azt, ami szétválaszt. Hiszem, hogy minden gyerek egy csoda. Az EMK-ban olyan eszközt találtam, ami segít, hogy ezt a csodát a mindennapok forgatagában is minél többször, minél mélyebben megéljem!" (Zsuzsi)

Írd ide a program címét
Ez egy automatikus válasz. Ha 1-2 napon belül nem kapsz e-mailben visszaigazolást, akkor keress bennünket mindenképp! Köszönjük!