Weboldal címe
...ahol a mama programján vehet részt a baba...​

 Kölyökszerviz workshop sorozat szülőknek

​Kérdések és válaszok, amelyek gyermekneveléssel kapcsolatban felmerülhetnek • Félsz, hogy rosszul csinálod?

 • Nem igazodsz el a szakirodalmak ellentmondásos véleményei közt?

 • Úgy érzed, minden nap újabb kihívások elé állít gyermeked az érzelmi hullámvasúton?

 • Szeretnél támogatást kapni olyan témákban, mint hiszti, dac, testvérféltékenység, szorongás...

 • Te is úgy gondolod, hogy benned van  a megoldás? Hogy nem más, hanem te lehetsz  a gyermeked legjobb "szervizelője" ?


Nincs könnyű dolgunk. Miközben rengeteg elvárásnak igyekszünk megfelelni, a gyermeknevelés is sokat változott. A 21. század gyermekei különlegesek, nem működnek velük szemben a szüleinktől tanult minták, így az édesanyáknak teljesen új megközelítésre van szükségük, melynek megtalálásában támogatásra szorulnak. Miközben óriási hangsúlyt fektetünk az értelmi képességek fejlesztésére – a problémát valahogy mindig a fránya érzelmek okozzák.

                                             

 • Mit kezdjek vele, amikor hisztizik?

 • Vagy dühében másokat üt?

 • Nem fogad nekem szót, és már nem tudom, mit csináljak!

 • Hogyan tudom ágyba parancsolni, amikor este fél a sötéttől?

 • Vagy az oviba való beszoktatás nehézkes?

 • Szégyenlős?

 • Testvére született, és azóta semmi sem a régi...

 

Millió kérdés, és helyzet, ami mögött az érzelmek állnak. Nem csak gyermekünké, hanem a sajátunk is. Hiszen, hogyan tudnám megtanítani, hogyan fejezze ki a dühét, ha én magam sem tudok uralkodni a sajátjaimon? Tudok e empatizálni a félelmeivel, ha én minden szorongásomat elnyomom? Észreveszem e majd, hogyan rángat érzelmileg a legnagyobb gyerekem, ha közben lelkiismeretfrudalásom van a testvére miatt? Tudtad, hogy ha nem vagy elég határozott, és következetes az egyre inkább zsarnoknak tűnő gyermeked valójában szorong?

 A Kölyök Szerviz workshop sorozat alatt mindezekre, és még rengeteg kérdésre választ kapsz – mindkét szinten:

A gyermek szintjén – Mit csináljak, amikor...?

A szülő szintjén - Mit kezdjek a saját érzelmeimmel, amikor...?

 

1. alkalom:     Düh, hiszti, agresszió kezelése


2. alkalom: Gyermeki félelmek, szorongás, aggodalom, változás


3. alkalom:   Testvér érkezik, vagy érkezett – és ha nincs tesó: szeretet, kapcsolódás, önelfogadás, önbizalom kérdésköre


4. alkalom: Kívánságtéma, ami nektek a legfontosabb, amit Ti szeretnétek, ami a csoportfoglalkozások alatt kiforrja magát, mint számotokra legfontosabb.

 

A programok részletes leírását az oldal alján a témákra kattintva találjátok.


A gyereknevelés nem versenysport, amit jól, vagy rosszul, világszínvonalon, vagy megyei szinten lehet játszani. Sokkal inkább a szülők önismereti útja, amivel természetes módon együttjár az is, hogy időnként hibázunk – és ezekből tanulunk. A workshopokon nem titkolt célom az is, hogy a szülők nagyobb önbizalommal és önelfogadással távozzanak, és megbocsássák maguknak, ha nem mindig sikerül úgy egy-egy nevelési helyzet, ahogyan azt eltervezték. Szerencsére mindig lehet irányt változtatni!

 

Igyekszem a szülők praktikumok és konkrét tanácsok iránti igényét is kielégíteni, de arra számíthatsz, hogy ezzel nem elégszem meg. Ha a gyereknevelés önismereti út, akkor az is fontos, hogy a saját megoldásaidat találd meg egy-egy helyzetre.

 

A workshop sorozat zárt csoportban zajlik annak érdekében, hogy minél több egyéni problémára is meg tudjuk adni a választ. Az egyes alkalmak alatt így egymást is megismerjük, és lehetőségünk van jobban elmélyedni saját magunkban is. 

.

Pethő Orsolya, pszichológus
Pethő Orsolya, pszichológus

Ki vezeti a programot?
Pethő Orsolya, pszichológus


Több, mint 10 év munka vezetőfejlesztés trénerként, coachként, pszichológusként
 Több száz óra sikeres egyéni és csoportos tanácsadási folyamat nőkkel, édesanyákkal.
 Sok-sok kiegyensúlyozott édesanya és gyermek
A kölyökszerziv.hu és az anyaszerviz.hu oldalak szerzője

Rendszeresen publikálok a Kölyökbirodalom.hu-n, saját rovatom van a cukimamik.hu-n, és sok írásom található az Pöttyöslabda.hu oldalon. Folyamatosak a TV-s és rádiósszakértői szerepléseim. Sok éven át rengeteg energiát fektettem abba, hogy a pszichológián túl megtanuljak és gyakoroljak különböző módszereket, melyek máig segítségemre vannak a munkámban. Ezek közös jellemzője, hogy a megoldásra koncentrálnak, előszeretettel használják fel és mozgósítják a rejtett belső erőforrásokat.​

A programok ideje alatt gyermekfelügyelet vehető igénybe a szomszédos szobában, ahol szakképzett dadusok vigyáznak a kicsikre. Az egészen kicsi babákat be lehet hozni, akik még nem kúsznak másznak, mert az a tapasztalat, hogy eddig a korig nem zavarják a mamájukat és  a csoport munkáját.

Időpont: 2017.  február 8., március 1., április 5., május 3., szerdánként 9.30-11.30-ig

Részvételi díj: a 4  alkalmas sorozat díja összesen 20.000,- Ft

Barátnős kedvezmény: ha ketten jelentkeztek mindketten 10 % kedvezményt kaptok, vagyis 18.000,- Ft a sorozat díja

A szülő mindig kéznél van :-) és ő az aki a legjobban ismeri gyermekét. Ő az, aki a legközelebb áll hozzá, aki bizalmasa. A szülő az, aki, ha változik, vele változnak  a dolgok. Ezért a legjobb, ha a szülő kezében van a szervizelés kulcsa!


A Kölyökszerviz workshop sorozat témái

a képre kattintva találod  a programleírásokat

Páros kedvezmény esetén kitöltendő
Az űrlapot sikeresen elküldted! (Az űrlap kitöltése után egy automatikus választ kapsz. Ha 1-2 napon belül nem kapnál e-mail ben megerősítő visszaigazolást, akkor mindenképpen jelezd ezt a tusarokestornacipo@gmai.com címen! )