Weboldal címe
...ahol a mama programján vehet részt a baba...​

SleepTalk a családnak


módszer a gyermekek érzelmi intelligenciájának növeléséért, szorongások és félelmek oldásáért


  • Mi az a SleepTalk? És miért érdemes eljönni a SleepTalk tanfolyamra?


A SleepTalk módszer egy olyan biztonságos, gyengéd és etikus eszközt ad a szülők kezébe, amelyet otthon kényelmes körülmények között alkalmazhatnak, miközben gyermekük/gyermekeik alszanak. Ráadásul nagyon egyszerű a használata.
A módszer középpontjában a gyermek érzelmi intelligenciájának és rugalmasságának fejlesztése áll. A szülők részéről alig vesz igénybe időt: úgy is nevezik, hogy a kétperces ajándék, amelynek hatása egy életre szól. Csökken a szorongás szintje, ami lehetővé teszi a gyermek számára, hogy megküzdjön saját világa kihívásaival. A módszer alkalmazásának megkezdését követően csupán néhány hét után már látható lehet a pozitív változás.


  • Minden gyermek számára előnyös ez a módszer?


A legtöbb gyermeknek vannak problémái, emiatt a kérdésre a válasz: igen. Vannak szülők, akik azt mondják, ó, de hát az én gyermekemnek nincs semmi problémája. A gyermekek azonban néha egyszerűen csak nem beszélnek a gondjaikról, főleg nem a szüleiknek. Ennek a módszernek az egyik fő előnye az, hogy a szülők képzést kapnak a pozitív nyelvhasználatról. A családban végbemenő változás így akár egészen mély gyökeret tud ereszteni, ahogy a módszert elkezdik magukévá tenni.

  •  Ezek szerint a módszer segít az érzelmi biztonság növelésében?


Nagyon sokat. A társadalom ma arra tanít minket, hogy az oktatás kiemelten fontos. – Azonban az érzelmi intelligencia és rugalmasság ugyanennyire nélkülözhetetlen gyermekeink számára. Ez a tanulás és intelligencia már valójában a méhen belül kezdődik, amikor a kisbabák figyelnek és átélnek mindent, amire az édesanyjuk figyel, és amit ő átél. Ez pedig befolyással van az agy és a test egészséges fejlődésére. Hogyan lehetne béke a világban békés, boldog gyermekek nélkül? Ez az egyszerű, szeretetteljes módszer, amely mindössze 2 percet vesz igénybe éjszakánként, nem csupán a gyermek számára nyújt segítséget, hanem a szülőket is tanítja – márpedig ők töltik be a katalizátor szerepét gyermekük világképének kialakulásában.

  • Milyen korú gyermekek szüleinek ajánlott a tanfolyam?


Nullától tizennyolc éves korú gyermekek szüleinek. A SleepTalk-ot egyszer kell megtanulni, aztán bármikor lehet alkalmazni. A módszer sikere a rendszeres használatban van. Azoknak a szülőknek ajánlott, akik hajlandóak rendszeresen napi PLUSZ 2 perc figyelmet szánni gyermekükre.
Megemlítenék itt egy kutatást, mely szerint kritikus fontosságú, hogy még serdülőkor előtt kialakuljon a pozitív önértékelés. Az iskola, a család és a felnőtté válás kihívásai, amelyekkel a tizenéveseknek meg kell küzdeniük, még a legboldogabb és legelégedettebb tinik számára is komoly feladatot jelentenek.


  • Hogyan zajlik a kurzus?


A képzés kis csoportokban zajlik, egy három órás tanulási folyamat során végigvesszük az alapokat, megbeszéljük a hátteret, és ki is próbáljuk. Ezután a szülőkön a sor… Majd 8 héttel az első találkozás után újra összejövünk és megnézzük mi változott. Ebben a 8 hétben bátran kereshetnek a szülők telefonon, vagy e-mailben. Ha szükséges, szívesen segítek.

  • Mennyibe kerül a tanfolyam?

A képzés ára 18.000 Ft/ fő
Sajnos csak ritkán fordul elő, hogy anya és apa is jelen van a képzésen. Ezt ösztönözvén párok esetén a részvétel díja. 27.000 Ft.

  • Milyen konkrét problémákat orvosolhat a SleepTalk módszer? 


A Goulding SleepTalk módszer segíthet az olyan problémák kezelésében, mint a szeparációs szorongás, testvérféltékenység, ágybavizelés és rémálmok, körömrágás, félénkség, rossz étkezési szokások, alvászavarok, viselkedészavarok, figyelemzavar, tanulási vagy koncentrációs problémák, illetve támogatást nyújthat az iskolai-/sportteljesítmény fejlesztésében, célok elérésében, kreativitás területén…
A SleepTalk-ot használó szülők arról számolnak be, hogy a módszer
segít agresszió vagy problémás viselkedés estén, ha a gyermek nem együttműködő, sőt egészségügyi gondok esetén, mint pl. asztma vagy bőrproblémák, beszédproblémáknál a dadogást is beleértve…
És….. ha minden a legnagyobb rendben, akkor is érdemes használni, hiszen segítségével mi szülők egyszerű és gyengéd módon tehetünk azért , hogy gyermekünk és családunk boldog és magabiztos legyen.


Oktató: Lampert Mariann


Időpontok:

2016. március 23. szerda 9.00-12.00-ig

     vagy :

2016. április 2. szombat 15.00-18.00-ig

a jelentkezési lapon a program megnevezése mellé kérjük a választott időpontot feltüntetni!


Részvételi díj: 18.000,- Ft 

(az ár tartalmaz  egy második alkalmas konzultációt is, melynek időpontját a csoport a foglalkozáson egyezteti)


Még több info a SleepTalk-ról:

http://sleeptalkgyerekeknek.hu/

Ha szeretnél részt venni a kurzuson, az alábbi űrlapon tudsz jelentkezni:

Írd ide a program címét
Ez egy automatikus válasz. Ha 1-2 napon belül nem kapsz e-mailben visszaigazolást, akkor keress bennünket mindenképp! Köszönjük!