Weboldal címe
...ahol a mama programján vehet részt a baba...​

Elengedés, leválás

...amikor a gyermekünk óvodába, iskolába megy...


Mitől fél a gyermek, amikor óvodába megy? Mit tegyek, hogy könnyebben beszokjon? Tudom-e segíteni őt  a leválás folyamatában? Mit tegyek, ha nagyon "anyás"? És mi tegyek magammal, ha én szenvedek a legjobban az elengedéstől?


Ilyen és hasonló kérdésekre keressük a szakértőkkel együtt az előadássorozaton a választ.PROGRAM:


13.30- 14.00: REGISZTRÁLÁS

14.00-14.45: Milyen korán érdemes elkezdeni nyelvet tanulni?

Ha azt szeretnéd, hogy gyermeked könnyen beszéljen idegen nyelvet, nem várhatsz 10 éves koráig.  A csecsemők korlátlan fonetikai lehetőséggel születnek, ami 6-7 éves  korukig marad meg, ezért az óvodás korban elkezdett játékos nyelvtanulás nem csak a helyes kiejtésben segít, de nagyobb sikerű is lesz.

Előadó: Nagy Viktória  angol nyelvtanár

Kávészünet------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15.00-15.45: ELENGEDÉS

Elengedés - a legnehezebb tanulnivalók közé tartozik. Ha nem tudjuk ezt jól működtetni, károkat okozunk: szülőként a gyermekünknek, felnőtt emberként saját magunknak, ha beleragadunk helyzetekbe, hiedelmekbe, rossz hatású működésekbe. Hasznosítható, átültethető nézőpontokat ismerünk meg az előadásban.

Előadó: Mátrai Vanda önismereti tréner és coach | www.onfejlesztotreningek.hu

Kávészünet------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16.00-18.00: Miért olyan nehéz az elválás?

Miért olyan nehéz az elválás? Hogyan alakul a gyerekek természetes leválása a szülőkről, hogyan fejlődik az önállóságuk? Mi történik, ha ezt a természetes ciklust megszakítjuk? Mit okoz a beszoktatás a gyermekben? Milyen tüneteket tapasztalhatunk rajta a beszoktatás időszakában és hogyan enyhítsük ezeket? Milyen életkorban szoktassuk be a gyerekeket közösségbe? Mi a beszoktatás ideális menete, hogyan segíthetünk nekik ebben? Hogyan változtatja meg a közösség a gyerekek viselkedését?

Előadó: Vida Ágnes babapszichológus

a havi 250 000 olvasóval büszkélkedő Kismamablog.hu szerzője, a Facebookon 115 ezren követik az írásait nap, mint nap. A Kismamablog 2011­ben, a HVG Goldenblog szavazásán elnyerte a legjobb szakértői blog címet. Ági 2 kisfiú édesanyja


IDŐPONT: 2015.  SZEPTEMBER 05.  14.00-18. 00-IG


Részvételi díj:

 Helyszínen:    4.800,- Ft/fő

 Elővételben:  4.000 ,- Ft/fő

 Páros jegy:    6.700,- Ft/2 főA rendezvény ideje alatt  gyermekmegőrzést lehet igénybe venni, melyet  a Csupacsiga játszókuckó biztosít. Ehhez előzetes regisztráció szükséges!

Szeretnék részt venni:

Írd ide a program címét
Ez egy automatikus válasz. Ha 1-2 napon belül nem kapsz e-mailben visszaigazolást, akkor keress bennünket mindenképp! Köszönjük!